top of page
Søk
  • Forfatterens bildeCollegium Alfa

San Diego, USA


I 2.klasse på videregående dro jeg på utveksling til Boston, USA. Helt siden dette har jeg lengtet tilbake og vært klar for å reise på en ny utveksling da jeg startet å studere. USA har blitt et andre hjem siden dette, og det var ingen tvil om å dra tilbake hit på en ny utveksling. Hvor i USA dette skulle bli var jeg usikker på, helt til en venninne virkelig anbefalte San Diego State University(SDSU) som ligger i solskinnsbyen San Diego i California.

Jeg var lenge bestemt på at jeg ønsket å dra et fullt år på utveksling, og allerede i løpet av de første ukene på studiet mitt, ØKAD, satte jeg meg ned med studieveiler ved NMBU for å tilpasse timeplanen min de neste 3 årene.

SDSU er et nokså stort universitet med ca 30 000 studenter og ligger ca 15 min utenfor sentrum av San Diego. Campus er nydelig og foreleserne er dyktige. Skolesystemet i USA er nok så annerledes enn i Norge, og det tar litt tid å vende seg til dette. Tett dialog med professorene og veiledere gjør at dette ikke blir noe problem. Det er mye jobb gjennom hele semesteret, da det er flere deleksamener i hvert enkelt fag, obligatoriske lekser og oppmøte(varierer litt mellom ulike fag). Det blir utdelt poeng på alt man gjør, som teller på sluttkarakteren. Utvekslingsstudenter blir prioritert sist når man skal velge fag. SDSU tilbyr en rekke ulike emner på både høst og vår, så sjansen for å få fagene du trenger er stor.

San Diego er en fantastisk by med en utrolig avslappende atmosfære. Med nesten 100% garantert solskinn hver dag er dette en by du absolutt burde vurdere. Noe av det som er populært i byen er; strandlivet, gå på «hikes», vannaktiviteter som surfing, «TacoTuesday» og se på den spektakulære solnedgangen. I tillegg har San Diego en utrolig god plassering, som også gjør det enkelt å reise til mange kule steder som LA, Mexico, Las Vegas og Hawaii. Noen av mine beste minner fra året er:

· Dra på amerikansk fotballkamp og basketkamp på skolen

· Hyttetur i Big Bear (3 timers kjøretur unna San Diego)

· Helgetur til Las Vegas

· Feiring av Thanksgiving i Cancun(Mexico)

· Generelt oppleve kulturen og atmosfæren i San Diego

Jeg vil virkelig anbefale andre studenter å dra på utveksling. Selv om prosessen i forkant kan være litt krevende, er det så verdt det. Man opplever mye nytt, gjør så mye morsomt og møter på mange fantastiske mennesker fra hele verden. Selv om man kan møte på flere utfordringer underveis og må gå utenfor egen komfortsone noen ganger gjør dette at man vokser og kan kjenne på en utrolig mestringsfølelse.


Bare ta kontakt om du lurer på noe som helst!

Hilsen

Solveig Bjelke


9 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commenti


bottom of page