top of page

Aktuelt 2013

Foredrag med Sarah Stephanie Skjoldevik

Høst 2013

 

Onsdag 30. Oktober fikk foreningen besøk av en spennende og unik ung kvinne ved navn Sarah Stephanie Skjoldevik. Hun studerer Statsvitenskap ved UiS, samtidig som hun er internasjonal ansvarlig i Sentralstyret for Europeisk Ungdom og sitter i bystyret for Høyre i Haugesund. Sarah har i en ung alder oppnådd mye, og har en svært travel hverdag. Her ville vi gjerne høre om veien til målet, og hvilke verktøy hun tar i bruk i løpet av hverdagen. 

 

Hun kunne dele sine tanker rundt motivasjon, og inspirerte til å jobbe mot et personlig mål. Fordelen med å få slike råd av en som er både jevnaldrende og student, er at hun vet hvordan vår hverdag er, og vi kunne lett relatere til vherandres utfordringer. Noe av det viktigste vi lærte var å bli bevisste på vår egen tid. Dette høres muligens både lett og svende ut på samme tid; men hun gav oss mye å jobbe med! 

 

Tusen takk for besøket, og for en verdifull dose med motivasjon!

Seminar hos Multiconsult

Høst 2013

 

Den 15. Oktober 2013 ble det arrangert et internt seminar med hovedfokus på gjennomslagskraft hos Multiconsult, et ledende selskap for rådgivning og som har flere potensielle satsningsområder for medlemmene i foreningen.

 

Berit Ås var foredragsholder og snakket blant annet om viktigheten av retorikk, kommunikasjon og forskjellige hersketeknikker. Hun gjorde deltakerne bevisste på sammenhengen mellom kroppsspråk, kultur og intiativtakning. Mellom øktene var det tid for refleksjon i grupper hvor vi delte våre inntrykk og synspunkter. Det var også to paneler med forskjellige aldersgrupper som delte av sine erfaringer i forhold til praktisering av gjennomslagskraft og hersketeknikker.


En ting er sikkert; bevissthet rundt kommunikasjon er viktig uansett fag- og aldersgruppe! Vi satte stor pris på å ha blitt invitert til dette seminaret og tok med oss flere verktøy å jobbe med videre med, - både som enkeltindivider og forening.

 

Tusen takk for oss!

Møte hos NHO om Female Future

Høst 2013

Den 4. september 2013 var flere jenter fra foreningen en tur til Næringslivets hus på Majorstuen. På agendaen stod et møte med lederen for NHOs prosjekt "Female Future", Kristina Jullum Hagen. Møtet gikk ut på at vi fikk presentert hva prosjektet omfatter og hvordan det fungerer. Vi fikk anledning til å stille spørsmål og å knytte viktige erfaringer NHO har gjort seg gjennom dette prosjektet til vår egen forening og det vi driver med. Female Future startet opp i Norge og blir stadig lagt merke til ute i verden.

 

Hovedhensikten med prosjektet er å få NHOs medlemsbedrifter til å satse på dyktige, kvinnlige medarbeidere. Bedriftene selv kan nominere kandidater, så her er det fokus på personlig utvikling fremfor tradisjonell utdanning innenfor ledelse. Nåløyet er trangt, men de som blir tatt opp får svært gode verktøy på veien mot å bli bedre ledere og medarbeidere.

 

Møtet med Kristina var svært spennende, interessant og veldig inspirerende for oss. Vi takker så mye for en hyggelig velkomst og for at vi får anledning til å få innsikt i hvilke muligheter også jenter har i forhold til karriere i privat sektor. Vi ser frem til videre samarbeid!

Bedriftsbesøk hos GK
Vår 2013

7. februar 2013 besøkte Collegium Alfa GK, Nordens ledende totaltekniske entreprenør og servicepartner. Selskapet ble etablert i 1964, og har inneklima i nye- og eksisterende næringsbygg som hovedområde.

 

Vi fikk først en presentasjon av selskapet ved Caroline Kindle fra HR/HMS-avdelingen. Deretter fikk vi en omvisning på bygget, kalt Miljøhuset GK og bygget etter passivhustandard, av Fagansvarlig Energi, Espen Aronsen. For oss som studerer ved et miljøuniversitet var det utrolig interessant å se miljøteknologi i praksis! GK hadde i utgangspunktet ikke planer om å bygge passivhus, men fant ut under planleggingen at det bare ville koste dem 8 millioner ekstra å øke standarden fra C til A+. Med en årlig energibesparelse tilsvarende 900.000 kr er investeringen derfor spart inn innen 5 år.

På en egen nettside kan man se live-oppdateringer på byggets CO2-utslipp og energibesparelser.

 

Vi takker GK for et interessant besøk, og ser fram til å holde kontakten med dem!

bottom of page