top of page

Aktuelt 2015

Stress og stressmestring

Høst 2015

 

Mandag 23.november hadde vi vår tredje og siste fagdag for høstsemesteret 2015. Denne gangen var temaet stress og stressmestring hvor Susanna Lubeck fra Helsestasjonen i Ås holdt et foredrag for oss. I og med at eksamenstiden nå nærmer seg med stormskritt var dette et veldig aktuelt tema.

 

Det ble satt et stort fokus på at stress ikke trenger å være noe negativ, men at det derimot er svært nyttig i korte perioder fordi sansene blir veldig skjerpet. Stress over lang tid kan derimot ha negative følger. Vi hadde også en god diskusjon rundt flere ulike stressfaktorer og prøvde å snu fokuset over til en mer positiv vinkling. 

 

Tusen takk for et veldig spennende foredrag og gode diskusjoner. 

Coaching med Lasse Espelid

Høst 2015

 

Mandag 2. november fikk foreningen besøk av coachen Lasse Espelid for tredje gang. Han har mye erfaring innen leder- og talentutvikling innen HR-divisjonen, men jobber i dag med talentutvikling og coaching som frittstående konsulent. Dette har han drevet med i over 10 år og har sin utdannelse fra det anerkjente Coach Training Institute – CTI, i USA.

 

Temaet på denne fagdagen var formidling og presentasjonsteknikk. Vi var innom alt fra forberedelse til selve presentasjonen. Dette innebærer blant annet hjelpemidler, positivitet og hvordan man skal takle nervøsitet. Det var også et stor fokus på hvordan man skal få tilhørerne med seg, kroppspråk og stemmebruk. I tillegg diskuterte vi hvordan man skal takle uventede situasjoner. Lasse Espelid hadde også utfordret tre av oss i foreningen til å holde en kort presentasjon om et valgfritt tema i tre til fem minutter, for at vi så skulle diskutere presentasjonsteknikkene. De tre jentene som tok utfordringen var Helen, Elise G og Linn. 

 

Tusen takk for nok et spennende og motiverende foredrag!

Fotografering

Høst 2015

 

Torsdag 22.oktober tok vi nye gruppebilder og portrettbilder slik at de nyeste medlemme også fikk et skikkelig portrettbilde inne på medlemssiden. Fotografen var Arnaud Lefrançois fra NMBU fotoklubb.

 

Været var ikke helt med oss med regn og mye vind, så det planlagte gruppebildet utenfor tuntreet måtte avlyses og ble ersattet av tretten jenter trykket sammen inne på fotorommet på Samfunnet. Det å skulle få tretten jenter til å være fornøyd med samme bilde, og portrettbilde av seg selv, er ingen enkel sak, men heldigvis var Arnaud svært tålmodig og resultatet ble bra til slutt!

Flere bilder fra fotograferingen finnes på Facebook-siden vår.

4 årsjubileum

Høst 2015

 

Lørdag 10.10.15 feiret foreningen 4 år, og det ble feiret i godt selskap sammen med Den X-clusive stiftelse PB. Feiringen stod til alle forventninger og litt til, mye takket være at alle jentene var med å bidra til planleggingen og gjennomføringen. Takk for en bra kveld!

 

Flere bilder fra kvelden finnes på Facebook-siden vår.

Fagdag med Alfa Adimpleo

Høst 2015

 

Mandag 28.september kom tre av våre Alfa Adimpleo, Maria Durucz, Jenny Folkvord Hartveit og Karen Malene Reinertsen, til Ås for å fortelle om sine erfaringer og tips om veien til arbeidslivet og erfaringer fra selve arbeidslivet. 

 

Både Maria og Jenny har studert Landskapsarkitetur, men de har endt opp med to svært ulike jobber. Maria jobber i jernbarneverket innen "Strategi og samfunn", mens Jenny jobber aktivt med tegning og design i Norconsult. 

Karen har gått industriell økonomi og jobber nå offshore. Det var veldig interessant å høre om hennes erfaringer fra det å jobbe på en så mannsdominert arbeidsplass. 

 

Alle tre kom med masse nyttige tips og spennede erfaringer som vi alle vil ta med oss vider.

 

Nytt semester og nytt infovors

Høst 2015

 

Vi i Collegium Alfa er allerede fullt i gang med planlegging av dette semesterets opptak og gleder oss masse til å møte deg. 

 

Dette semesterets infovors er fredag 4.september, men for de som ikke har annledning til å møte denne dagen så inviterer vi også til en minglekveld onsdag 2.september. Du er såklart velkommen på begge også!

 

Frist for å sende inn søknad er 6. september! Mer info om hva søknaden skal inneholde finner du på Opptak-siden.

 

Link til minglekvelden 2.september kl.18 i kantinen på Sørhellinga

Link til infovorset 4.september kl.18 i Ekornveien 51

Din fremtid - dine rettigheter av FLT

Vår 2015

 

Mandag 4.mai kom Eva Nordås fra FLT for å fortelle om våre rettigheter som arbeidstakere i arbeidslivet. FLT står for forbundet for ledelse og teknikk og er et av de fem LO-forbundene som utgjør LO Ingeniør.

 

Eva ga oss en innføring i tariffavtalen og fortalte om arbeidstakenes rettigheter i forbindelse med pauser, lønn, oppsigelse ol. Vi er studenter som etterhvert skal ut i arbeidslivet, og da er det veldig nyttig å kjenne til rettighetene man har som arbeidstaker. I tillegg fortalte Eva om FLT´s private sektor som har et stort fokus på kompetanseutvikling og etter- og videreutdanning.  

 

Intern fagdag i foreningen

Vår 2015

 

Mandag 13.april hadde foreningen en intern fagdag. Innad i foreningen har vi mange flinke medlemmer som alle er forskjellige, som er flinke til ulike ting og som har ulike interesser. Målet med interne fagdager er å la medlemmene øve seg på å presentere foran en forsamling i trygge omgivelser, samt å lære videre det man selv er flink til eller interessert i. 

 

Denne gangen var det Maren og Tharsika som holdt foredrag. Maren snakket om hvordan man best mulig kan forberede seg til eksamen. Hun har gode rutiner og arbeider på dagtid slik at hun kan slappe helt av på kvelden, og hvem ønsker ikke det? Tharsika holdt et foredrag om økonomi med fokus på hvordan man skal holde en oversikt og hvordan man kan spare penger. Penger er ikke de vi studenter har mest av, så både det å ha kontroll og prøve å spare litt er veldig aktuelt. 

Coaching med Lasse Espelid

Vår 2015

 

Mandag 23.mars fikk foreningen besøk av coachen Lasse Espelid som vi også hadde besøk av våren 2014. Foredraget han hadde da, om personlig utvikling, var så motiverende at vi var svært glad for å ha han tilbake igjen. Lasse har i mange år jobbet i DNB med leder- og talentuvikling innenfor HR-divisjonen, i tillegg til å ha vært leder for Traineeprogrammet. Per dags dato jobber Lasse med talentutvikling og coaching som frittstående konsulent. Han har drevet med coaching i over 10 år og har sin utdannelse fra det anerkjente Coach Training Institute – CTI, i USA.

 

Denne gangen var temaene meg i organisasjonen og samspill med andre tatt opp. I tillegg tok han opp temaene prosjektarbeid og prosjektledelse. Fokuset på denne fagdagen var å få et innblikk i arbeidslivet og hva man kan forvente. 

 

Tusen takk for nok et spennende og motiverende foredrag!

bottom of page