top of page

Aktuelt 2012

Bedriftsbesøk hos Exxon Mobil

29. November 2012

 

29. november 2012 besøkte Collegium Alfa ExxonMobil på Skøyen, som etter Statoil og Petoro er den største produsenten av olje og gass på norsk kontentalsokkel. ExxonMobil i Norge, som blant annet omfatter Esso Norge AS, ExxonMobil Exploration and Production Norway AS og ExxonMobil Production Norway Inc., ble etablert i Norge allerede i 1893, og er med det landets eldste energiselskap. 


Det var et svært interessant og hyggelig møte, hvor vi først ble bedre kjent med firmaet virksomhet ved informasjonsdirektør Eirik Hauge. Deretter hadde vi en lengre samtale med to kvinnelige toppledere, Kristin Bang Hoff (styremedlem Esso Energi As) og Nina Lie (Senior Advisor Strategy, DNB), begge med en rekke lederstillinger på CVen, og årelang erfaring innen toppledelse. Det var utrolig interessant, og ikke minst nyttig for oss å lære om deres vei mot toppen, og hvilke erfaringer de har gjort seg underveis. Vi fikk mange gode tips og råd, som både hver og en av oss kunne bygge videre på personlig, samt utvikle foreningen videre i riktig retning.
 
Vi takker ExxonMobil for deres gjestfrihet, og ikke minst Bang Hoff og Lie for stor motivasjon til å stå på videre på vår vei mot en god karriere. 

Foredrag med Julie Brodtkorb

​Høsten 2012

Vi har hatt besøk av Julie Brodtkorb som har holdt et flott og inspirerende foredrag for medlemmene i foreningen.

 

Julie har en CV som få kan måle seg med. Hun er i skrivende stund leder i Høyres kvinneforum, medlem av Høyres arbeidsutvalg, medlem av Oslo bystyre og administrerende direktør i kommunikasjonsbyrået JKL Oslo A/S. Hun har også jobbet som nærings- og finanspolitisk rådgiver og kommunikasjonssjef for Høyres sekretariat på stortinget i tillegg til en rekke andre verv. I media er hun mest kjent som Erna Solbergs personlige rådgiver og stabssjef som fikk mye av æren for høyres store fremgang.

 

En kvinne som Julie er det vanskelig å ikke bli imponert av. Hun har mange viktige erfaringer og nyttige tips hun ønsker å dele med oss alfaer. Foredraget er basert på boken «Bare en kvinne? Blå feminisme, hersketeknikker og likeverdige liv» som Julie akkurat har gitt ut, og som hvert medlem får et eksemplar av. Der gir hun råd til unge ambisiøse kvinner om hvordan de kan oppnå sine mål.

 

Tusen takk for besøket!

Inspirasjonsforedrag med Morten Wold

​Høsten 2012

Da Morten Wold var 19 år ble han utsatt for en ulykke som forandret ham for alltid. Ingen trodde han noensinne kom til å kunne gå igjen. Men Morten hadde drømmer, drømmer om å fullføre militæret og bli marinejeger, utdanne seg til politi og seile jorden rundt. Alt dette har han klart, og nå reiser han rundt for å fortelle sin historie. Han har gitt ut bok, og har inspirert utallige mennesker til å tro på sine drømmer.

 

Collegium Alfa arrangerte et foredrag på UMB åpent for alle studenter. Målet var å inspirere studentene til å følge sine drømmer, jobbe hardt og blir motivert for det kommende studiehalvåret. 

 

Vi takker Morten Wold for et utrolig foredrag, og tar med budskapet inn i fremtidig tenkning! 

Lederseminar RYLA

​Våren 2012

Våren 2012 og våren 2013 ble Collegium Alfa tilbudt plasser på lederseminar for ungdom. Motto for 2012 var «Framtidens inkluderende ledere», og iløpet av 4 dager ble vi kjent med mange ambisiøse og likesinnede studenter. Dyktige foredragsholdere lærte oss om alt fra retorikk og den multikulturelle utfordringen med ledelse og lederutfordringer for kvinner.

 

Gjennom gruppearbeid lærte vi om teamroller,lederskap og samhandling i praksis, om effektiv problemløsing og gode presentasjoner. Vi var også på bedriftsbesøk til IFE, hvor vi lærte mer om teknologi og samfunn, samt ekskursjon til Fredriksten festning.

 

Det var en utrolig nyttig og lærerik helg, og vi ser frem til et tett samarbeid videre.

Bedriftsbesøk hos Multiconsult
Våren 2012

Vinteren 2012 var vi på bedriftsbesøk hos Multiconsult på Skøyen. Selskapet er ledende innenfor rådgivning i Norge og er en potensiell arbeidsgiver for flere av jentene i foreningen. På besøket fikk vi et godt innblikk i hva bedriften driver med og hvilke programmer de har tilgjengelig for studenter som ønsker å ha sommerjobber og internships for å knytte bedre kontakter og å få verdifull erfaring både under studier og etter endt utdanning.

 

Møtet med Multiconsult var inspirerende og ga oss direkte informajson om hvilke muligheter som finnes der ute. Takk for et hyggelig og informativt besøk!

bottom of page