top of page

Aktuelt 2014 

Stortingsbesøk

Høst 2014

 

Foreningen dro på besøk til Stortinget i forbindelse med "Kvinner kan", som er et skoleringsprogram for kvinner med mål om å øke vår deltakelse i samfunnet. Programmet er utviklet av den norske arbeiderbevegelsens kvinnebevegelse, og brukes i dag aktivt innad i Arbeiderpartiet. Collegium Alfa fikk en tankevekkende smakebit av dette programmet.

 

På Stortinget møtte vi Helga Pedersen som er en norsk-samisk politiker, stortingsrepresentant og nestleder i arbeiderpartiet og Stine Renate Håheim som ble stortingsrepresentant bare 24 år gammel. Helga sa "Det gode liv er å utfordre seg selv. Grue seg skikkelig til noe, og deretter innse at du faktisk klarte det". I tillegg var det fokus på at man må tørre å kaste seg ut i det uten å være for redd for konsekvensene. Dersom det ikke skulle gå akkurat slik man ønsket vil det bli glemt etterhvert og man lærer definitivt noe av det. I mange situasjoner har dessuten jenter gjerne et høyere krav for seg selv og sin gjennomføringsevne enn det gutter har, men når vi jenter først kaster oss ut i det så klarer vi det like bra som guttene. 

Coaching med Lasse Espelid

Vår 2014

 

Tirsdag 11.mars fikk foreningen besøk av den svært erfarne og motiverende coachen Lasse Espelid. Han har i mange år jobbet i DNB med leder- og talentuvikling innenfor HR-divisjonen, i tillegg til å ha vært leder for Traineeprogrammet. Per dags dato jobber Lasse med talentutvikling og coaching som frittstående konsulent. Han har drevet med coaching i over 10 år og har sin utdannelse fra det anerkjente Coach Training Institute – CTI, i USA.

 

Vi ble bevisstgjort på hvor viktig personlig utvikling er. Han presenterte ulike typer verktøy og virkemidler for utvikling av eget talent, og bevisstgjorde måloppnåelse, tiltak og gjennomføring. Å sette seg mål og mening med det man driver med medfører til økt motivasjon og bedre resultater. Det som blir gjort nå, legger til rette for hva som skjer i fremtiden, og personlig utvikling er med fra du er født til du dør. I ledelsesfagene ved universitetet har vi lært om SWOT-analyser som et effektivt verktøy for å få en oversikt over indre og ytre styrker og svakheter et prosjekt, avdeling, bedrift eller organisasjon har. En slik analyse kan man faktisk utføre på seg selv som person, og lære svært mye om seg selv.


Det var to meget lærerike timer, og vi ser frem til mer coaching og samarbeid i fremtiden!
Takk for besøket!

bottom of page