top of page

FORENINGENS HISTORIE

FELLES MÅL

Studielivet gir et godt grunnlag for en god, spennende karriere i arbeidslivet. Man gjør sitt beste på skolen, tar frivillige verv, utfordrer seg selv og vokser underveis. 6 ambisiøse jenter skjønte at de ville stå mye sterkere hvis de hjalp hverandre med å nå sine mål. Deres felles mål om karriere la grunnlaget for dannelsen av Collegium Alfa 10. oktober 2011.

De seks grunnleggerne var Lotte Løland, Ida Kristine Nielsen, Hanne Opsahl, Christine Spiten, Celine Flo og Karen Malene Reinertsen. Inspirert av de mange sosiale foreningene på Universitetet for Miljø og Biovitenskap (UMB, nå NMBU), stiftet de en karriererettet jenteforening. Dette var noe helt nytt på universitetet, og ble naturlig nok møtt med blandede følelser. Til tross for de svært konservative og tradisjonsrike røttene til foreningslivet, ble de nye gitt en sjanse til å bevise hva de var gode for.

 

OPPSTARTEN

I starten var det viktig å finne trygghet og en retning alle kunne stå for. Når vedtekter, konsept og image var på plass, ble det neste steget utvidelse og opptak av nye og likesinnede medlemmer. Februar 2012 ble 7 engasjerte jenter tatt opp etter hard konkurranse og flere runder med søknader, intervjuer og opptaksprøver. Med til sammen 13 medlemmer var det viktig å bygge et sterkt fellesskap.

Våren 2012 ble et travelt semester. Med et behov for å bevise ovenfor andre, og ikke minst seg selv, at de var kommet for å bli. Nettverksbygging stod øverst på listen, og de startet derfor med å invitere de nærmeste foreningene på ulike bli-kjent-arrangement. Like viktig var det å komme i gang med kursing på aktuelle områder, som jobbsøking, nettverksbygging og intervjuteknikk. Bar under miniUKA ble likevel den store utfordringen. Med mange sterke meninger, ble det lange diskusjoner før enighet om et konsept. Etter mange timers arbeid, sene kvelder og stort pågangsmot ble resultatet svært bra. Baren ble et prakteksempel på hvordan fellesskapet styrkes av å jobbe mot et felles mål og se resultater underveis! 

VEIEN VIDERE

Barbygging har blitt en tradisjon, og likeså har revy annet hvert år. Foreningen er også med på Ås sine mange tradisjoner, slik som Tour de Kringla, Graskurs og 3000 m øl. Collegium Alfa har fått en verdig plass i foreningslivet på NMBU. Veien har vært fullspekket av utfordringer, som har gjort foreningen sterkere. Jentene er klare for å stå på for å nå sine mål. Det er fortsatt mye som gjenstår å lære, både av hverandre og andre, og foreningen utvikles for hver dag som går.

DSC_1646.jpg
931397_10151597665868011_386186447_n_edi
DSC09446_Kari_Helena redigert .jpg
DSC_0489.JPG
CA fellesbilde H2020.jpg
bottom of page