Søk
  • Collegium Alfa

Perth, Australia

G´day mate!


Helt siden jeg satte meg på flyet til ”straya” i januar 2015, og til den dag i dag har jeg høstet 

uvurderlige erfaringer og opplevelser på utveksling. Oppholdet mitt startet med 4 ukers backpacking i the Sunshine State, Queensland. Vi reiste ca 1800km fra Gold Coast til Cairns, og fikk se den vakre naturen staten har å tilby. Alt fra lange hvite strender til Great Barrier Reef, og tropisk regnskog. Deretter satte vi kursen til studiebyen Perth i Western Australia. 


Å studere på Curtin University of Technology, det største og mest multikulturelle universitetet på vestkysten er  veldig annerledes sammenlignet med NMBU. Jeg har blant annet hatt gleden av å bli kjent med mange forskjellige kulturer, mennesker og livssyn. I tillegg til å knytte vennskap med australiere, har jeg fått venner fra ulike deler av verden. Jeg har aldri hatt en så multikulturell vennegjeng som jeg har fått her. Jeg har erfart at ingeniørstudiet er mye mer mannsdominert enn i Norge, og flere ganger har jeg vært eneste jente i klassen.


Faglig sett er alt veldig praktisk, slik at eksempler og oppgaver er hentet fra dagsaktuelle problemstillinger i nærområdet.  Arbeidsmengden er noe større, men til gjengjeld har det vært mindre press når final exams nærmer seg. "Aussies" lever et svært avslappet liv på et kontinent fullt av kontraster. Kontraster som kommer til syne gjennom natur, dyr, mennesker, aktiviteter, attraksjoner og kultur. Jeg har prøvd å utforske mye av det mangfoldige Australia, og har blant annet prøvd surfing, og vært på World Surf League stevne. Jeg har i tillegg opplevd og utforsket ”The Aussie Outback”. Jeg har sovet under stjernehimmelen og klart meg uten dekning, elektrisitet og dusj i 2 uker. Det var en fantastisk opplevelse, og Lars Monsen burde vurdere å ha meg som sin nye turpartner. Atosa vs wild har vært en suksess.


I tillegg til flott natur har Australia et variert og unikt dyreliv. Jeg prøvd ut livet som havfrue, og svømt med både nemo, reef sharks, skildpadder, delfiner, hvalhai og manta rays. Jeg har hatt 10 vidunderlige måneder her, og har fremdeles 2,5 måned igjen før hjemreise.  Det blir 

godt å komme hjem til kjæreste, familie, venner og ikke minst kjære Ås.  Enn så lenge koser jeg meg ”down under”, og ja, jeg er fortsatt i live sett bort i fra et brukket bein.. 
Erfaringer og funfacts vi har samlet opp om å være student og nordmann i Australia: 


· Forkjølelse kommer i 98% av tilfellene fra aircondition. 


· Når vi går i shorts og syns det er varmt under ”vintermånedene”, går australierne i bukse og boblejakke. Og etter noen måneder her syns vi også at 22 grader og sol er litt kjølig.

· Man irriterer seg over at det verken finnes haiemoji, nemoemoji eller kengeruemoji??! 

· Man blir mester i å ta selfie med alle de rare og søte dyrene i Australia; kangaroo, koala og quokka blant annet. 

· Det er ikke uvanlig å se barbeinte studenter og forelesere på universitetet.

· Ordet flipflops er byttet ut med ”thongs”, og din værste fiende er skille på tærne etter daglig bruk av ”thongs”.

· Vi har ikke overvunnet frykten for edderkopper og slanger, og trekker fremdeles opp en ekstra gang før vi setter oss på toalettet. 

· Vi blir ikke lenger overrasket når vi får spørsmålet ”Do you have McDondalds in Norway?”  Og heller ikke dette: ”Do you have polarbears in Oslo?”  ”Oh, are you from Norway? Once I met a boy from Denmark. What a coincidence” er en typisk respons fra taxisjåfører og butikkansatte når du forteller at du er fra Norge. 

· ”Oh my god, you must hate your life” svarer folk når vi forteller at sommeren i Norge som regel ikke blir varmere enn 25 grader.  ”Are there any beaches in Norway?” Hallo, det er Norge ikke Nordpolen…   ”From Norway? You must listen to a lot of death metal!” Uhm, hæ?

…Og så videre! 


Skrevet av Atosa


11 visninger

Copyright 2014. Collegium Alfa. Webansvarlig: Synøve Bjelke